ГоловнаСвіт

"Хезболла" має намір помститися Ізраїлю за авіаудар по Лівану

Влада єврейської держави не підтвердила свою причетність до обстрілу бази ліванських шиїтів

"Хезболла" має намір помститися Ізраїлю за авіаудар по Лівану
архив
Фото: www.1news.az

Ліванський радикальний шиїтський рух "Хезболла" пообіцяв відплатити Ізраїлю за серію авіаударів по території Лівану, здійснену 24 лютого. Про це повідомляє агентство Рейтер.

Як зазначає агентство, один з авіаударів припав на базу "Хезболли", розташовану біля кордону із Сирією. При цьому, незважаючи на серйозний матеріальний збиток, заподіяний об'єкту, ніхто не постраждав.

"Нова агресія є кричущим зазіханням на Ліван, його суверенітет і його території. Спротив ("Хезболла") обере час, місце і те, як правильно реагувати на це", - йдеться в заяві угруповання від 26 лютого.

Напередодні

прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу під час спільної прес-конференції з канцлером ФРН Ангелою Меркель прокоментував повідомлення про авіаудари по Лівану, заявивши, що влада єврейської держави робить "усе необхідне, щоб забезпечити безпеку Ізраїлю". При цьому він не підтвердив і не спростував, що вибухи біля села Джантія в долині Бекаа стали наслідком атаки ізраїльських ВПС.

У долині Бекаа традиційно розташовані склади зброї і тренувальні табори "Хезболли".

Ліванські сили безпеки раніше заявили, що авіаудари припали на територію Сирії, однак заява "Хезболли" про ліванський суверенітет свідчить, що вони все ж відбулися на ліванському боці кордону.

За останні кілька років ізраїльські літаки неодноразово обстрілювали об'єкти на сирійському кордоні, однак якщо ця інформація підтвердиться, ця серія авіаударів стане першою по території Лівану з часу початку сирійського конфлікту в березні 2011 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram