ГоловнаСвіт

Владу Китаю звинуватили в забрудненні довкілля

Наразі невідомо, чи розглядатиме суд позов до китайської влади

Владу Китаю звинуватили в забрудненні довкілля
Смог в китайском городе
Фото: EPA/UPG

Мешканець східної китайської провінції Хебей Лі Гуйсінь подав до суду на владу КНР через її нездатність упоратися із забрудненням повітря. Про це 25 лютого повідомляє агентство Рейтер.

За даними агентства, це перший такий позов в історії країни.

Гуйсінь має намір засудити бюро охорони навколишнього середовища міста Шицзячжуан, мешканцем якого він є. Він наполягає на тому, що міська влада повинна виплатити жителям компенсацію за забруднене повітря. Для себе особисто він вимагає компенсації в розмірі 10 тисяч юанів ($1600). За його словами, через несприятливу екологічну ситуацію він мусив постійно купувати захисні маски, а також придбати очищувач повітря і бігову доріжку.

Поки що невідомо, чи прийме суд позов Гуйсіня для розгляду.

Провінцію Хейбей, у якій розташоване місто Шицзячжуан, вважають однією з найбільш забруднених у Китаї. На думку вчених, смог із неї доходить і до Пекіна. Основними причинами забруднення повітря вважають бурхливе зростання промисловості і збільшення числа транспортних засобів.

Зараз китайська влада робить усе можливе для боротьби із забрудненням. Для цього закрила низку заводів, які працюють за застарілими екологічними стандартами. Крім того, у великих містах у періоди особливого забруднення водіям дозволяють користуватися автотранспортом тільки через день, для чого була створена система, що передбачає виїзд машин тільки з парними або тільки з непарними номерними знаками.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram