ГоловнаСвіт

Канада пообіцяла забезпечити учасників Майдану меддопомогою

Оттава висловила підтримку "відважним українським активістам"

Канада пообіцяла забезпечити учасників Майдану меддопомогою
Джон Бэрд
Фото: cyberpresse.ca

Міністр закордонних справ Канади Джон Берд виступив із заявою, що засуджує останні події в Києві. Про це йдеться в повідомленні, розміщеному на сайті посольства Канади в Києві.

"Події в Києві сьогодні потрясли націю, стурбовану місяцями заворушень. Канада рішуче засуджує насильство, яке призвело до загибелі десятків українців", - заявив він.

"Сьогодні Канада заявляє про намір надалі надавати медичну допомогу українським активістам шляхом передачі її українській неурядовій організації, включаючи такі життєво важливі поставки, як аптечки першої допомоги та забезпечення підготовки кадрів", - сказав Берд і додав, що медична допомога буде надана "відважним активістам, що отримали поранення під час мирних виступів на підтримку демократії".

"Я також проводитиму консультації з нашими союзниками і народами-однодумцями, щоб узгодити наші дії в найближчі дні. Всі варіанти залишаються доступними, у тому числі шляхом розгортання цілеспрямованих санкцій проти винних, - зазначив міністр. - Канада закликає всі сторони проявляти стриманість і негайно припинити всі акти насильства. Жодна насильницька дія або репресія сьогодні не залишаться непоміченими урядом Канади, і винні будуть притягнуті до відповідальності".

"Демократичні прагнення українського народу можуть і будуть виконані політичним шляхом. Канада рішуче підтримує український народ у його боротьбі за вільну і демократичну Україну", - резюмував Берд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram