ГоловнаСвіт

Протести в столиці Чорногорії переросли в сутички з поліцією

На акцію протесту людей надихнули події в сусідній Боснії та Герцеговині

Фото: EPA/UPG

У столиці Чорногорії Подгориці протести громадян, які вимагали відставки уряду та парламенту, переросли в сутички з поліцією.

Як повідомляє ИТАР-ТАСС, біля будівлі уряду країни зібралося трохи більше за 200 демонстрантів. Вони вимагали відставки діючої виконавчої влади, вигукуючи: "Злодії", "Ми вимагаємо відставки", "Змін". Активісти намагалися прорватися через поліцейський кордон і кидали каміння у правоохоронців, які охороняють будівлю уряду.

Для розгону демонстрантів спеціальні поліцейські підрозділи, які прибули на місце, застосували кийки та сльозогінний газ. Внаслідок сутичок постраждали щонайменше двоє поліцейських, побито скло в урядовій будівлі, пошкоджено декілька поліцейських автомобілів. Також заарештували групу протестувальників.

Як заявив один із організаторів протесту Любо Варагіч, "ми хочемо працювати й жити, ми закликаємо владу Чорногорії і всіх депутатів піти у відставку". Організатори не приховували, що на акцію протесту їх надихнули події в Боснії та Герцеговині, де другий тиждень тривають демонстрації. Однак після спалаху насильства, що стався 7 лютого, всі останні дні, включаючи сьогодні, мітинги в Боснії та Герцеговині носять виключно мирний характер.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram