ГоловнаСвіт

У Бангкоку поліція витіснила протестувальників з урядового кварталу

Тайська влада має намір зробити все можливе, щоб уникнути насильства проти демонстрантів

У Бангкоку поліція витіснила протестувальників з урядового кварталу
Полиция в Бангкоке
Фото: EPA/UPG

Влада Таїланду вранці 14 лютого почала витісняти прихильників опозиції  з урядового кварталу, повідомляє агентство AFP.

Для цієї мети в тайську столицю ввели тисячі поліцейських, які повинні очистити центр міста від демонстрантів.

Правоохоронці витіснили протестувальників із території навколо будівлі уряду, куди прем'єр-міністр Їнглак Чиннават не могла потрапити протягом майже двох місяців. За словами міністра праці Чалерма Юбамрунга, який керував операцією зі звільнення території біля будівлі уряду, уряд продовжить роботу в понеділок, 17 лютого.

Поліція також планує відтіснити протестувальників від будівлі МВС. При цьому влада проведе мирні переговори з опозицією, щоб уникнути силового розгону протестувальників, зазначив голова Національної ради безпеки Парадорн Паттанатабут.

Дотепер влада не розганяла опозиціонерів, які вже кілька місяців живуть у наметах на вулицях Бангкока. У зв'язку із цим влада, зокрема прем'єр-міністр, змушена була працювати в інших місцях, яких не повідомляли. Поліція наразі не збирається витісняти демонстрантів із комерційного центру столиці, де проходять останні мітинги опозиції.

Тим часом вранці 14 лютого лідери протестного руху оголосили про початок дводенного страйку.

Протести охопили Таїланд наприкінці листопада 2013 року після того, як уряд Їнглак Чиннават подав проект амністії, який, на думку опозиції, дозволив би повернутися в країну Таксину Чинавату, братові голови уряду, якого скинули 2006 року і який утік з країни.

2 лютого 2014 року в Таїланді пройшли дострокові парламентські вибори, проте протестувальники змогли частково зірвати їх. Опозиція вимагає від влади передати керівництво країни Народному комітету, який зберуть із відомих і шанованих у країні людей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram