ГоловнаСвіт

Росія не поспішатиме з інвестиціями в Україну, - Глазьєв

Україні треба повернутися до формату тристоронніх консультацій з питань інтеграції з Росією та ЄС

Росія не поспішатиме з інвестиціями в Україну, - Глазьєв
Фото: kgz.rs.gov.ru

Радник президента Росії Сергій Глазьєв заявляє, що Росія поки не збирається поспішати з інвестиціями в Україну.

Про це він сказав під час сесії Московського економічного форуму, повідомляє ІТАР-ТАРС.

"Обсяг інвестпроектів, які зараз підготовлено, становить десятки мільярдів доларів у високотехнологічних галузях. Але поки не забезпечать політичну стабільність, поки не окреслять перспективу українського економічного орієнтування, вкладати великі інвестиції дуже ризиковано", - підкреслив радник президента РФ.

У свою чергу, радник-посланник посольства України в РФ, представник України в Євразійській економічній комісії Віктор Суслов, який також брав участь у сесії, зазначив, що Україні треба повернутися до формату тристоронніх консультацій з питань інтеграції з Росією та Євросоюзом.

На його думку, Україна не має вигоди з підписання угоди про асоціацію з Євросоюзом, принаймні, у тій редакції, яку пропонували підписати.

"Питання інтеграції з тими чи іншими структурами не економічне, а геополітичне. Вибору в України як такого немає. Якщо говорити про економічну сторону проблеми, то, за всіма нашими оцінками, Україні вигідна тісна взаємодія з Митним союзом і економічно вигідно було б повне членство в ТС", - розповів Суслов, посилаючись на цілу низку досліджень з цієї теми.

Нагадаємо, раніше керівництво Росії ухвалило рішення продовжити виконання фінансових та енергетичних домовленостей з Україною тільки після формування в Україні нового уряду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram