ГоловнаСвіт

Голова Європарламенту виправдався за свою скандальну промову в Кнесеті

Мартін Шульц вважає, що не може говорити тільки те, що подобається абсолютно всім

Голова Європарламенту виправдався за свою скандальну промову в Кнесеті
Мартин Шульц

Президент Європарламенту Мартін Шульц назвав "проізраїльською" свою промову, виголошену в Кнесеті в середу, 13 лютого, яка спровокувала скандал за участю членів ізраїльського парламенту.

Раніше голова ізраїльського уряду Біньямін Нетаніягу розкритикував виступ Шульца, який, на його думку, висловив односторонній погляд на палестино-ізраїльський конфлікт і висунув необґрунтовані звинувачення на адресу єврейської держави. Мова, зокрема, йде про висловлювання європейського політика, з якого випливає, що ізраїльтяни використовують в чотири рази більше води, ніж палестинці. Нетаньяху підкреслив, що, згідно з офіційними даними, отриманими від палестинської влади, різниця у споживанні води набагато менша.

Крім того, спікер Кнесету Юлій Едельштейн в особистій бесіді з Шульцем також вказав на те, що його дезінформували. Він спростував заяву голови Європарламенту про блокаду Сектору Гази.

Однак сам Мартін Шульц в інтерв'ю газеті Die Welt назвав депутатів правої партії "Єврейський будинок" "вічно невдоволеними радикалами". Деякі з них на чолі з лідером партії і міністром економіки Нафталі Беннетом покинули засідання під час промови європейського політика. Беннет при цьому підкреслив, що не має наміру вислуховувати таку критику від німця.

"Я не можу говорити тільки те, що сподобається абсолютно всім", - підкреслив Шульц в інтерв'ю Die Welt.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram