ГоловнаСвіт

Лавров: Захід даремно намагається вирішити за Україну її майбутнє

Глава російського МЗС вважає, що це дасть жалюгідні результати

Лавров: Захід даремно намагається вирішити за Україну її майбутнє

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров вважає безперспективними спроби ззовні вирішити за українців майбутнє їх країни й навіть визначити склад уряду.

"Цілком безперспективними виглядають потуги вирішити за громадян України, яким має бути майбутнє їхньої держави, і навіть - хто персонально входитиме в їх уряд. Така "соціальна інженерія" незмінно дає досить жалюгідні результати", - пише в своїй статті для "Коммерсанта" голова російського МЗС.

Дипломат також упевнений, що спроба визначити за Україну вектор її розвитку - на Захід чи на Схід - в будь-якому випадку закінчиться невдачею через погляди самих українців.

На думку Лаврова, яскравим прикладом наслідків зовнішнього втручання є події в Іраку, Афганістані, Лівії, де відзначається розгул тероризму та беззаконня.

"І немає жодних підстав вважати, що "експорт революції" в Європі обернеться чимось більш позитивним", - додав міністр.

Лавров також зазначив, що Росія очікувала, що повагу до вільного вибору українського народу проявлять і з боку Європи.

"І були неприємно здивовані, коли виявилося, що в розумінні представників ЄС і США "вільний" вибір за українців вже зроблено, що однозначно означає "європейське майбутнє", - підкреслив Лавров і додав, що "при цьому міркування про те, що Україні слід повторити шлях, пройдений Польщею та іншими країнами Східної Європи, явно некоректні: адже ніхто не пропонує Києву в якій-небудь реальній перспективі вступ до Європейського союзу".

"Йдеться, по суті, про одностороннє прийняття умов, що диктуються Брюсселем, включаючи повне зняття бар'єрів для торгової експансії ЄС", - зазначив Лавров.

Нагадаємо, раніше Голова російського МЗС Сергій Лавров заявив швейцарському президенту Дідьє Буркхальтеру, що Кремль проти зовнішнього втручання в ситуацію в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram