ГоловнаСвіт

Євросоюз відновить переговори з Кубою

США звинуватили Гавану в репресіях правозахисників

Євросоюз відновить переговори з Кубою

Євросоюз має намір відновити переговори з Кубою про торгівлю, інвестиції та ситуацію з правами людини, повідомляє 11 лютого Euronews.

Майже рік голови МЗС ЄС обговорювали можливість налагодити відносини з Кубою, унаслідок чого все ж вирішили взяти курс на діалог із Гаваною і схвалили переговорні директиви своїм представникам на "острові Свободи".

МЗС Куби й собі нагадало Брюсселю, що домовленостей про "політичний діалог" з ЄС досягнуто ще 2008 року, коли Європа вирішила зняти економічні санкції з Куби.

"Є спільні теми та спільні ініціативи, які вже розробляються в рамках різних програм співробітництва. Це включає в себе також деякі проблеми прав людини. Але кубинська сторона, безумовно, робить більший акцент на соціальних питаннях і колективних правах, тоді як ми намагаємося звертати увагу на індивідуальні права і свободи", - заявив Герман Портокареро, голова делегації ЄС на Кубі.

Точної дати початку переговорів ще не визначили, проте в Брюсселі говорять, що вони почнуться найближчим часом.

Тим часом США виступили із заявою про новий виток репресій проти правозахисників на Кубі. Зокрема, Вашингтон звинувачує Гавану в спробах перешкодити появі незалежного громадянського суспільства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram