ГоловнаСвіт

У Сирії почалася евакуація цивільного населення з міста Хомс

Сирійська влада й повстанці уклали триденне перемир'я

У Сирії почалася евакуація цивільного населення з міста Хомс
Сирийский Арабский Красный Полумесяц
Фото: EPA/UPG

Гуманітарна організація "Сирійський Арабський Червоний Півмісяць" (SARC) підготувала швидкі допомоги в точках прибуття перших 200 мирних жителів, евакуйованих з міста Хомс. Про це 7 січня повідомляє агентство Рейтер.

Як повідомив агентство прес-секретар SARC Еван Уотсон, одного з перших сирійців, що прибули на місце евакуації, який вимагав невідкладної медичної допомоги, вже госпіталізували. За його словами, міжнародний комітет Червоного Хреста (МКЧХ) в наданні допомоги жителям Хомса участі не бере.

Евакуація жителів Хомса стала можливою завдяки досягнутій днями домовленості між сирійською владою та воєнізованими загонами опозиції, які уклали триденне перемир'я.

На думку спостерігачів, нинішня угода може стати сприятливим фоном для другого раунду мирної конференції щодо Сирії, котра почнеться в Женеві (Швейцарія) 10 лютого.

Разом з тим, ситуація в Сирії залишається напруженою, в багатьох частинах країни тривають бої між противниками й прихильниками президента Башара Асада.

Раніше цього тижня генсек ООН Пан Гі Мун висловив особливу занепокоєність з приводу застосування так званих "бочкових бомб", які складаються з вибухівки, вражаючих елементів і запальної суміші. Так, за останній тиждень жертвами таких бомб в Алеппо стали щонайменше 14 дітей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram