ГоловнаСвіт

У Бразилії поліція жорстоко розігнала антиурядовий мітинг

Протестувальники вимагають від бразильської влади поліпшення якості життя

У Бразилії поліція жорстоко розігнала антиурядовий мітинг
архив
Фото: EPA/UPG

У бразильському місті Ріо-де-Жанейро мирна акція протесту проти підвищення вартості проїзду в громадському транспорті завершилася масовими заворушеннями і сутичками з поліцією, 20 осіб заарештовано. Про це 7 лютого повідомляє euronews.

Так, поліція змушена була застосувати кийки і гранати зі сльозогінним газом щодо демонстрантів, які увірвалися в будівлю вокзалу й почали громити турнікети, банкомати та автомати з продажу квитків.

Мітингувальники стверджують, що протестують не тільки проти підвищення цін на проїзд, а й проти того, що країна витрачає гроші на організацію та проведення Олімпійських ігор та Кубка світу, проте нічого не робить, щоб поліпшити якість освіти та медичних послуг.

Фінальний турнір 20-го чемпіонату світу з футболу ФІФА пройде з 12 червня по 13 липня 2014 року в Бразилії. Влада країни побоюється, що захід супроводжуватиметься масовими заворушеннями. При цьому безпеку чемпіонату забезпечуватимуть близько 100 тисяч поліцейських.

Нагадаємо, такі акції протесту вже відбулися в червні 2013 року. Тоді влада двох найбільших міст Бразилії - Ріо-де-Жанейро і Сан-Паулу - скасувала півищення тарифів на проїзд у громадському транспорті, поступившись тиску з боку більш ніж 250 тисяч протестувальників по всій країні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram