ГоловнаСвіт

Меркель украй незадоволена висловлюваннями Нуланд на адресу ЄС

Нуланд перепросила європейських партнерів за свої висловлювання

Меркель украй незадоволена висловлюваннями Нуланд на адресу ЄС
Фото: EPA/UPG

Канцлер ФРН Ангела Меркель висловила невдоволення словами помічника держсекретаря США Вікторії Нуланд про ЄС під час її телефонної розмови про ситуацію в Україні з послом США в Києві.

"Канцлер вважає ці висловлювання абсолютно неприйнятними", - заявила представниця Меркель Крістіане Вірц.

Прес-секретар зазначила, що Меркель високо цінує роботу голови дипломатії ЄС Кетрін Ештон у реалізації зусиль Євросоюзу щодо проведення переговорів між президентом Віктором Януковичем та опозицією, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Канцлер вважає такі висловлювання абсолютно неприйнятними. Вона зазначає, що Кетрін Ештон виконує надзвичайну роботу", - сказала прес-секретар Меркель.

Нагадаємо, у Мережі з'явився запис телефонної розмови помічниці держсекретаря США Вікторії Нуланд з американським послом у Києві Джеффрі Пайєттом із неприємними висловлюваннями на адресу ЄС. На записі Нуланд нецензурно висловила думку, що ЄС не повинен вирішувати українську політичну кризу.

Згодом офіційна представниця Держдепартаменту США Дженніфер Псакі повідомила на брифінгу у Вашингтоні, що Нуланд перепросила європейських партнерів за свої висловлювання. Також Псакі підтвердила автентичність розміщеного в Інтернеті запису телефонної розмови Нуланд і Пайєтта.

При цьому на прес-конференції в Києві Нуланд відмовилася коментувати розмову з Пайєттом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram