ГоловнаСвіт

Ердоган хоче заручитися підтримкою турецької діаспори у ФРН перед виборами

Турецький прем'єр вважає, що Туреччина необхідна Європі

Ердоган хоче заручитися підтримкою турецької діаспори у ФРН перед виборами
акция протеста против Эрдогана
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Реджеп Таїп Ердоган прагне заручитися підтримкою турецької діаспори напередодні парламентських і президентських виборів у 2014 році. Про це 5 лютого повідомляє Euronews.

Під час візиту до Німеччини, де живе найбільша у світі закордонна турецька громада, Ердоган, виступаючи перед своїми прихильниками, звинуватив опозицію у спробі підірвати репутацію країни.

За його словами, основне завдання опозиції полягає в тому, щоб "обмовляти інших, сподіваючись заплямувати їх". "Але я скажу вам, що сонце не вдасться забруднити", - заявив він.

Гучний корупційний скандал, у якому засвітилися серед інших люди з найближчого оточення турецького прем'єра, завдав серйозної шкоди репутації і самого Ердогана, і його владної Партії справедливості і розвитку.

Одночасно з промовою турецького прем'єра біля Бранденбурзьких воріт у Берліні відбулася акція протесту під гаслом "Ердоган - злодій".

Основною метою візиту голови турецького уряду в Берлін було продовження переговорів про приєднання Туреччини до Євросоюзу. Канцлер Німеччини Ангела Меркель і раніше ставилася до такої варіанта вкрай скептично. Ердоган, однак, посилається на вагому роль Туреччини у вирішенні міжнародних проблем. Так, за його словами, Європі Туреччина потрібна значно більше, ніж Туреччині - Європа.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram