ГоловнаСвіт

Іракські війська вбили 57 радикальних сунітів

За непідтвердженими даними, Багдад схвалив антісунітскую операцію

Іракські війська вбили 57 радикальних сунітів
иракские военные
Фото: EPA/UPG

Іракські війська та ратники з союзних їм племен у понеділок, 3 лютого, вбили 57 ісламістів. Про це повідомляє агентство Рейтер з посиланням на Міноборони Іраку.

Бої між урядовими військами та бойовиками-сунітами почалися напередодні передбачуваного штурму захопленого повстанцями міста Фаллуджа. Нинішні бої, однак, розгорнулися в основному на околицях іншого міста, що знаходиться під контролем повстанців - Рамаді. Як уточнює агентство AFP, останнім часом військові операції в Рамаді відбуваються регулярно. Так, під час боїв 1 лютого там вбили 35 ісламістів.

Раніше уряд шиїтів Нурі аль-Малікі відтерміновував штурм захоплених повсталими сунітами міст, проте, за даними Рейтер, прем'єр-міністр вичерпав можливості переговорів і погодився на проведення операції.

Осередком сунітського повстання в Іраку стала провінція Анбар, де розташовані Рамаді і Фаллуджа. Повстання почалося в грудні 2013 року після того, як урядові війська спробували розігнати місцевий табір сунітських активістів, які вимагали відставки шиїтського керівництва країни.

На боці повсталих сунітів воюють бойовики сунітської екстремістської організації "Ісламська держава Іраку і Леванту" (ІДІЛ). У результаті запеклих боїв і терактів лише в січні 2014 року в Іраку загинули близько тисячі осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram