ГоловнаСвіт

Керрі вважає недостатніми пропозиції Януковича для опозиції

Керрі має провести зустріч з Яценюком і Кличком

Керрі вважає недостатніми пропозиції Януковича для опозиції
Фото: EPA/UPG

Пропозицій, зроблених президентом Віктором Януковичем українській опозиції, недостатньо, вважає глава Держдепартаменту США Джон Керрі.

"Пропозиції президента України недостатні для подолання кризи", - заявив Керрі під час переговорів з міністром закордонних справ ФРН Франком-Вальтером Штайнмайером, повідомляє ИТАР-ТАСС.

Раніше представники Держдепартаменту заявляли, що США з помірним оптимізмом оцінюють можливість того, що "діалог між урядом й опозицією принесе плоди".

З точки зору Вашингтона, "питання полягає в тому, чи зможуть вони сформувати уряд національної єдності", підкреслив представник американського зовнішньополітичного відомства. Як він при цьому констатував, представники опозиції їдуть до Мюнхена "у розпал процесу переговорів про те, як могла б виглядати політична домовленість" сторін в Україні.

Напередодні стало відомо, що глава Держдепу, який вирушив з візитом до Німеччини, проведе на мюнхенській конференції з безпеки зустріч з лідерами української опозиції.

Крім того, єврокомісар з питань розширення і політики сусідства Штефан Фюле проведе в Мюнхені переговори з міністром закордонних справ України Леонідом Кожарою та лідером опозиційної партії УДАР Віталієм Кличком.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram