ГоловнаСвіт

Майкл Блумберг стане спецпосланцем ООН

Колишній мер Нью-Йорка є прихильником теорії всесвітнього потепління

Майкл Блумберг стане спецпосланцем ООН
Майкл Блумберг

Колишній мер Нью-Йорка Майкл Блумберг стане спецпосланцем ООН з питань розвитку міст і зміни клімату. Про це 31 січня повідомляє агентство Рейтер з посиланням на власні джерела.

За даними агентства, генсек ООН Пан Гі Мун оголосить про призначення пізніше в п'ятницю.

Останні 12 років відомий мільярдер і філантроп Блумберг обіймав пост мера Нью-Йорка, проте в грудні 2013 року залишив цей пост. За ці роки йому вдалося на 19% скоротити викиди парникових газів в місті в атмосферу. Очікується, що до 2030 року цей показник скоротиться ще на 11%.

Блумберг є прихильником теорії всесвітнього потепління, згідно з якою, поточна зміна клімату викликана впливом людини, завдяки чому таксі Нью-Йорка були переведені на гібридні двигуни, а по всьому місту з'явилася величезна кількість велосипедних доріжок.

Очікують, що вже у вересні 2014 року він візьме участь у всесвітньому саміті з питань зміни клімату, який організовує ООН. Над підготовкою цього саміту разом з Блумбергом працюватиме колишній норвезький прем'єр Єнс Столтенберг і колишній президент Гани Джон Куфур, які також є представниками ООН з питань зміни клімату.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram