ГоловнаСвіт

Після Олімпіади Росія активніше, ніж досі, втручатиметься у справи України, - Туск

Варшава боїться масового напливу біженців з України в разі загострення конфлікту

Після Олімпіади Росія активніше, ніж досі, втручатиметься у справи України, - Туск
Фото: EPA/UPG

Голова польського уряду Дональд Туск попереджає лідерів Європейського Союзу про можливі "чорні сценарії" розвитку подій в Україні

Як відомо, прем'єр Польщі вирушив у турне для переговорів з лідерами країн ЄС про Україну.

На його думку, в Україні можливе загострення конфлікту після завершення зимових Олімпійських ігор у Росії, після 23 лютого, повідомляє інформаційне агентство Польського радіо (IAR) з посиланням на неофіційну інформацію.

"Голова нашої уряду говорив у Брюсселі, що дестабілізація можлива після Олімпіади в Сочі, тому що тоді Росія знову почне втручатися у внутрішні справи Києва. Якщо дійде до загострення конфлікту, Варшава боїться масового напливу біженців з України", - повідомляє агентство.

Туск під час учорашніх переговорів із головою Єврокомісії Жозе Мануелем Баррозу також попередив його про можливість перебоїв із постачаннями газу в Євросоюз, якщо до влади в Україні прийде опозиція, оскільки тоді Росія може "закрутити газовий кран".

Серед тем, які голова польського уряду вчора обговорював у Брюсселі, була і допомога для України.

Однак за даними IAR, Євросоюз не може запропонувати Україні нічого нового.

"Мова лише про підтримку ЄС у переговорах з МВФ і про позики Європейського інвестиційного банку та Європейського банку відновлення і розвитку", - зазначає IAR.

Нагадаємо, російський політик Володимир Жириновський заявив, що після Олімпіади президент Віктор Янукович перейде до жорстких силових дій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram