ГоловнаСвіт

Горбачов попросив Путіна й Обаму врегулювати кризу в Україні

За його словами, розвиток подій у Києві загрожує всьому світу

Горбачов попросив Путіна й Обаму врегулювати кризу в Україні

Колишній президент СРСР Михайло Горбачов закликав президентів Росії та США Володимира Путіна й Барака Обаму ініціювати переговори між прибічниками українського Євромайдану та владою України.

"Володимире Володимировичу, пане Обама, я прошу вас знайти можливість і зробити рішучий крок, щоб допомогти Україні повернутися на шлях мирного розвитку. Я дуже на вас сподіваюся", - йдеться у зверненні Горбачова до Путіна та Обами, повідомляє "Інтерфакс".

"Упевнений, що ви здатні досягти цієї мети. Протиборчі сторони повинні сісти за стіл переговорів", - заявив Горбачов.

Політик додає, що «не можна допустити, щоб українці воювали з українцями». Ситуація в країні зараз «прийняла такий характер, що без допомоги, без сприяння авторитетних представників наших двох країн це може призвести до катастрофи».

"Винних у загостренні ситуації в Україні шукають у Росії, на Заході, в українських владних структурах і в лавах української опозиції. Це тільки ускладнює обстановку. Зараз не час займатися розслідуваннями. Головне - зупинити найнебезпечнішу ескалацію", - вважає Горбачов.

За його словами, розвиток подій у Києві загрожує не тільки самій Україні та її сусідам, але і Європі, і всьому світу.

"Я, як і багато хто в Росії, дуже близько приймаю до серця все, що відбувається в Україні. Просто не можу собі уявити, що там дійде до розколу нації, до розколу суспільства. Це занепокоєння зрозуміло", - заявив екс-президент СРСР.

Как повідомляли раніше, ОБСЄ має в розпорядженні "інструментами та механізмами", необхідні для виконання ролі нейтрального посередника, і готова підтримати українську владу "в зниженні напруженості й запобіганні подальшої ескалації".

Нагадаємо, президент Польщі Броніслав Коморовський у телефонній розмові з президентом України Віктор Януковичем висловив вимогу припинити кровопролиття в країні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram