ГоловнаСвіт

Під час вибуху на акції протесту в Бангкоку постраждали 28 людей

Поліція розшукує організаторів вибуху

Під час вибуху на акції протесту в Бангкоку постраждали 28 людей
протест в Таиланде
Фото: EPA/UPG

Щонайменше 28 осіб постраждали внаслідок вибуху на шляху демонстрації опозиції в Бангкоку. Про це 17 січня повідомляє агентство Рейтер.

За даними поліції, невідомі кинули вибуховий пристрій у натовп демонстрантів на чолі з лідером протестного руху, представником опозиційної Демократичної партії Сутхепом Тхаугсубаном. Сам Сутхеп не постраждав, оскільки, за словами очевидців, перебував приблизно за 30 метрів від місця вибуху.

Одразу після події чимало протестувальників озброїлися палицями і побігли всередину покинутої будівлі, з якого, ймовірно, кинули бомбу, сподіваючись упіймати організатора вибуху, однак їм не вдалося його знайти.

Зараз пошуки здійснює поліція.

Тим часом міністр закордонних справ Таїланду Сурапонг Товічакчайкул у п'ятницю заявив, що "саме час" повернути Бангкок під контроль влади.

Представники опозиції зазнавали нападів уже кілька разів за останні кілька днів. Днями будинки кількох лідерів опозиції закидали ручними гранатами. На щастя, обійшлося без постраждалих.

Масові акції протесту в Таїланді тривають із листопада 2013 року, коли уряд опублікував проект амністії, запропонований прем'єр-міністром країни Їнглак Чиннават. Якщо документ ухвалять, то в країну зможе повернутися скинений 2006 року брат діючої глави уряду, екс-прем'єр Таксин Чиннават.

Блокада Бангкока опозицією триває з 13 січня.

2 лютого в Таїланді мають відбутися дострокові вибори. За прогнозами політологів, перемогу на виборах отримає діюча прем'єрка Їнглак Чиннават. Опозиція, однак, стверджує, що проведення справедливих виборів під керівництвом Чиннават неможливе.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram