ГоловнаСвіт

Дії Ради викликають сумніви у прихильності до демократії, - США

США закликають Київ захищати демократію, а не розхитувати її

Дії Ради викликають сумніви у прихильності до демократії, - США
Фото: EPA/UPG

США висловлюють глибоку заклопотаність у зв'язку з тим, що Верховна Рада прийняла сьогодні низку законів "зі спірними нормами без дотримання належних процедур".

Деякі з норм ухвалених законів обмежуватимуть права мирних протестувальників і свободу слова, незалежні ЗМІ та функціонування неурядових організацій, переказує повідомлення прес-секретаря Держдепу Джен Псакі РБК Україна.

"Дії Ради сьогодні породжують серйозні сумніви щодо прихильності України до демократичних норм", - заявила Псакі. Вона також закликала Україну захищати демократичні принципи, "а не систематично розхитувати їх".

Також США закликають владу України законодавчо забезпечити демократичні зобов'язання перед Організацією з безпеки і співробітництва в Європі та сподівання свого народу на здійснення основоположних свобод слова і зібрань.

Нагадаємо, 16 січня Верховна Рада ухвалила низку законів без обговорення. Серед цих законів: посилення відповідальності за блокування будівель, арешти за носіння масок на мітингах, за непогоджене встановлення наметів, відповідальність за екстремістські заклики в Інтернеті. Також Рада зарахувала до іноземних агентів громадські організації, фінансовані з-за кордону.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram