ГоловнаСвіт

"Домодєдово" пред'явили позов у рамках справи про теракт

Зазначають, що співробітники безпеки аеропорту не виконали своїх службових обов'язків належним чином.

"Домодєдово" пред'явили позов у рамках справи про теракт
Фото: vesti.ru

Потерпіла під час теракту в аеропорту "Домодєдово" подала позов до Пресненського суду столиці про відшкодування збитків аеропортом на загальну суму 50 мільйонів рублів. Про це повідомляє офіційний сайт колегії адвокатів Москви "Трунов, Айвар і партнери".

Як зазначено на сайті, 49-річна жінка опинилася в епіцентрі вибуху, але дивом вижила. Вона отримала тяжкі тілесні ушкодження і була доставлена в реанімаційне відділення. Потерпіла перенесла декілька складних операції і тепер у зв'язку з втратою працездатності, отримала другу групу інвалідності.

"Потерпіла досі проходить лікування, не може самостійно вільно пересуватися. Позивачка зазнала і зазнає фізичного болю, фізичних і моральних страждань, їй потрібне дороге лікування", - йдеться в повідомленні.

Там, зокрема, сказано, що співробітники служби авіаційної безпеки не виконали своїх службових обов'язків належним чином, унаслідок чого на територію аеровокзального комплексу пронесли вибуховий пристрій і потім здійснили його підрив, повідомляє сайт.

Нагадаємо, теракт у московському аеропорту "Домодєдово" стався в січні 2011 року. За версією слідства, підрив саморобного вибухового пристрою в зоні прильотів іноземних авіаліній в аеропорту "Домодєдово" здійснив терорист-смертник Магомед Євлоєв - учасник банди Аслана Бютукаева "Ріяд-Ас-Саліхін", що входила до складу створеного Доку Умаровим злочинного співтовариства "Імарат Кавказ". Під час теракту загинуло 37 осіб, 172 отримали травми.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram