ГоловнаСвіт
Спецтема
Выборы президента США

Ураган "Сенді" не завадив передвиборній кампанії Ромні

Політологи вважають, що позиція Обами посприяє збільшенню його рейтингу.

Ураган "Сенді" не завадив передвиборній кампанії Ромні
Фото: EPA/UPG

Через ураган "Сенді" президент США Барак Обама тимчасово вийшов із передвиборних перегонів, однак його суперник республіканець Мітт Ромні продовжує турне вирішальними штатами.

Американський лідер 27 жовтня відмовився від зустрічей із виборцями на користь спілкування з постраждалими від урагану "Сенді". Так, 30 жовтня Обама відвідав столичне відділення "Червоного Хреста".

"Моє послання федеральному уряду - не треба бюрократії, тяганини. Слід доставляти допомогу туди, де її найбільше потребують, і робити це якомога швидше, протягом усього періоду, коли допомога необхідна. Процес відновлення в штаті Нью-Джерсі займе тривалий час, повернення до нормального життя в нижньому Манхеттені - не менше", - заявив Обама.

Тим часом напередодні Мітт Ромні виступив у місті Кеттерінг, штат Огайо, де він узяв участь у зборі допомоги для постраждалих від стихії районів, однак не говорив прямо про політику.

"Сьогодні, незважаючи на зусилля, ми не зможемо вирішити всіх проблем. Залишається ще багато людей, які потребують допомоги, хоча ми зібрали тут чимало, - заявив Ромні. - Одне з правил, якому мене навчило життя, - робіть те, що у ваших силах".

У середу, 31 жовтня, кандидат від республіканців виступить у головних містах штату Флорида, а чинний президент відвідає Нью-Джерсі, яке серйозно постраждало через стихію. Політологи вважають, що позиція Обами може сприяти збільшенню його рейтингу напередодні виборів 6 листопада, тоді як Ромні залишається далеким від народу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram