ГоловнаСвіт

Пожежа в затопленому Нью-Йорку знищила 50 будинків

Через сильний вітер вогонь сягнув шостого рівня складності.

Пожежа в затопленому Нью-Йорку знищила 50 будинків
Фото: mir24.tv

У найбільшому районі Нью-Йорка - Квінсі - в зоні затоплення, в південній частині півострова Рокавей, через шторм "Сенді" в понеділок увечері спалахнула масштабна пожежа. Вона знищила понад 50 будинків. У гасінні вогню взяли участь більш ніж 190 пожежників.

Пожежа спалахнула в понеділок близько 23:00 за місцевим часом. Через сильний вітер вогонь стрімко поширився на велику територію, і через три години пожежа сягнула шостого рівня складності.

Унаслідок інциденту постраждали двоє пожежників - вони отримали незначні травми і госпіталізації не потребували.

Причину пожежі наразі не встановлено. Крім того, займання зафіксовано ще у двох частинах півострова Рокавей. Шторм "Сенді" спричинив різке підвищення рівня води, внаслідок чого ця частина мегаполіса виявилася майже повністю затоплена.

Тим часом значна частина Нью-Йорка в ніч із понеділка проти вівторка через вимкнення електрики у зв'язку з розгулом стихії занурилася в темряву. Без світла сидять сотні тисяч жителів міста. Загостренню ситуації сприяв вибух на електричній підстанції компанії Consolidated Edison в Нью-Йорку напередодні ввечері. Влада наразі не дає точних прогнозів відновлення електропостачання.

Мешканців деяких будинків у різних районах мегаполіса евакуювали. Вивезли пацієнтів деяких клінік, де не вдалося увімкнути резервні джерела живлення.

Ураган "Сенді" охопив Східне узбережжя США минулого понеділка, щоправда, на підступах до Нью-Йорка його сила дещо ослабла, тому фахівці перекваліфікували його в шторм. Унаслідок розгулу стихії в США вже загинули щонайменше 16 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram