ГоловнаСвіт

Грецький прем'єр і члени правлячої коаліції обмінялися закликами до дій

Афіни сподіваються на подальші поступки з боку міжнародних кредиторів.

Грецький прем'єр і члени правлячої коаліції обмінялися закликами до дій
Фото: http://euronews.es

Прем'єр-міністр Греції Антоніс Самарас 30 жовтня звернувся до своїх партнерів по коаліції, щоб затвердити в парламенті нову хвилю заходів бюджетної економії, як того вимагає "трійка" міжнародних кредиторів.

Про це повідомляє агентство "Рейтер".

За словами Самараса, уряд завершив переговори щодо бюджету на 2013 рік і погодив заходи жорсткої економії, щоб домогтися поступок із боку "трійки" кредиторів - МВФ, ЄС і ЄЦБ.

"Що сталося б, якби угоди не досягнули, а в країні почався хаос? - ідеться в заяві прем'єра. - Такої небезпеки слід уникати. Кожна сторона та кожен законодавець несуть особисту відповідальність за це".

Нагадаємо, 20 жовтня міжнародні кредитори дали Греції ще два роки на стабілізацію бюджету, а також погодилися виділити транш фінансової допомоги в розмірі 31,5 млрд євро.

Своєю чергою, соціалісти сьогодні розкритикували Самараса за заяву про те, що переговори про заходи бюджетної економії завершилися, а також закликали його домагатися подальших поступок із боку іноземних кредиторів.

"Ми закликаємо уряд зробити все можливе, використовувати національні сили, домагатися найкращого результату на цій вирішальній зустрічі Єврогрупи", - заявив голова партії ПАСОК Евангелос Венізелос, маючи на увазі засідання міністрів фінансів єврозони, яке відбудеться 12 листопада.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram