ГоловнаСвіт

Туреччина відмовилася вступати в діалог із Сирією

Москва і Анкара розійшлися в поглядах щодо Дамаска.

Туреччина відмовилася вступати в діалог із Сирією
Фото: EPA/UPG

Міністр закордонних справ Туреччини Ахмет Давутоглу 30 жовтня відхилив пропозицію Росії вступити в діалог з діючим урядом Сирії, пише Hurriyet.

"Немає ніякого сенсу про щось говорити з режимом, який продовжує масово знищувати власний народ, навіть під час священного для мусульман Дня жертвопринесення", - заявив Давутоглу, очевидно, маючи на увазі провал перемир'я, оголошеного у зв'язку зі святом.

Днем раніше глава МЗС Росії Сергій Лавров закликав Захід і регіональних гравців, а також і Туреччину, розпочати діалог з сирійською владою, щоб покласти край конфлікту, який триває вже близько 20 місяців.

"Без діалогу з урядом навряд чи щось вийде, і це єдина проблема, яка перешкоджає політичному процесу", - заявив Лавров після зустрічі зі спецпосланцем ООН і ЛАД щодо Сирії Лахдаром Брахімі.

Давутоглу також підкреслив, що діалог з Дамаском, в минулому його союзником, буде кроком до "легітимізації нинішнього режиму, який продовжує насильство".

Незважаючи на те, що 26 жовтня в Сирії було оголошено тимчасове перемир'я, за час чотириденного свята жертвопринесення було вбито понад 500 людей. За словами спецпосланця, громадянська війна в Сирії рухається "від поганого до гіршого".

Нагадаємо, Москва вважає, що президент Сирії Башар Асад повинен залишатися при владі до завершення конфлікту, тимчасом як Анкара наполягає на його відставці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram