ГоловнаСвіт

Влада Грузії звільнила начальників в'язниць

Представники "Грузинської мрії" неодноразово обіцяли реформувати систему виконання покарань.

Влада Грузії звільнила начальників в'язниць
Фото: pirojok.net

Новий грузинський міністр з виконання покарань Созар Субарі звільнив директорів п'яти в'язниць.

Про які конкретно пенітенціарні установи йде мова, не уточнюється. Не повідомляється також, чим було мотивовано звільнення.

Також Субарі заявив, що надалі, можливо, будуть звільнені начальники ще кількох в'язниць.

Нагадаємо, що незадовго до парламентських виборів у Грузії стався гучний скандал, пов'язаний з тортурами в глданській в'язниці №8 (Глдані - один з районів Тбілісі). Опозиційні телеканали розповсюдили кадри відеозаписів, на яких видно як ув'язнених б'ють і ґвалтують. Скандал призвів до відставки міністра з виконання покарань, а також глави МВС Грузії. Винуваті у тортурах були затримані (автора скандальних записів, який встиг залишити країну, було оголошено в розшук). Пізніше стало відомо, що в знущаннях над ув'язненими викриті також співробітники Кутаїської в'язниці №16.

В цілому тюремний скандал, роздутий опозицією, став істотним ударом по репутації влади напередодні виборів.

На виборах 1 жовтня перемогу опозиційна коаліція "Грузинська мрія", створена мільярдером Бідзіною Іванішвілі. Через кілька тижнів після виборів було затверджено новий склад уряду.

Представники "Грузинської мрії" неодноразово обіцяли реформувати систему виконання покарань. Крім того, новий міністр з виконання покарань, як передає "Грузія Online", повідомив, що в найближчі дні з в'язниць будуть випущені близько 350 осіб - в рамках процедури умовно-дострокового звільнення.

Раніше представники коаліції, яка перемогла на виборах, заявляли також, що мають намір провести масштабну амністію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram