ГоловнаСвіт

Samsung контролює третину світового ринку смартфонів

Всього продажі пристроїв збільшилися на 45,3% за рік.

Samsung контролює третину світового ринку смартфонів
Фото: news.online.ua

За підсумками третього кварталу 2012 року частка Samsung на ринку смартфонів збільшилася до 31%. Як повідомляється в дослідженні аналітичного центру IDC, за три місяці корейська компанія продала 56,3 мільйона смартфонів.

Для порівняння, американська Apple, основний конкурент Samsung на ринку, змогла продати лише 26,9 мільйона смартфонів, а її частка виявилася на рівні 15%. Торік на Samsung припадало 22,7% продажів смартфонів у світі, на Apple - 13,8%.

Решта компаній сильно відстали від Apple і Samsung, до того ж це відставання суттєво збільшилося. Так, частка Research In Motion (RIM) зменшилася до 4,3%, HTC - до 4%. Проте частка ZTE піднялася з 3,3 до 4,1%.

Всього продажі смартфонів від третього кварталу 2011 року до аналогічного кварталу 2012-го збільшилися на 45,3%.

Дані IDC не зовсім збігаються з даними інших дослідницьких компаній. Так, Strategy Analytics раніше підрахувала, що частка Samsung вже в другому кварталі становила 35%, а у Apple - 18%.

26 жовтня також стало відомо, що Samsung у третьому кварталі отримав рекордну виручку в 52,2 трильйона вон (понад 47 мільярдів доларів; +26% за квартал), а чистий прибуток компанії збільшився порівняно з тим самим періодом минулого року майже вдвічі до 6,56 трильйона вон (5,97 мільярда доларів). Однак акції Samsung в Сеулі впали на 2%, тому що інвестори очікують падіння темпів зростання компанії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram