ГоловнаСвіт

У КНДР генерала розстріляли з міномета

Керівнику країни не сподобалася поведінка чиновника під час трауру за Кім Чен Іром.

У КНДР генерала розстріляли з міномета
Фото: guardian.co.uk

Колишнього заступника міністра оборони КНДР Кім Чола стратили на початку 2012 року в незвичайний навіть для Північної Кореї спосіб: його прив'язали до стовпа і розстріляли з міномета.

Такий спосіб страти обрали за наказом керівника країни Кім Чен Ина, який вимагав, щоб від генерала "не залишилося ніяких слідів, навіть волосини".

Кім Чола покарали за недотримання жалоби за колишнім керівником Північної Кореї - Кім Чен Іром, який помер у грудні 2011 року.

Генерала зловили на пияцтві під час трауру.

Крім Кім Чола, на початку 2012 року в КНДР безслідно зникли ще кілька десятків високопоставлених військових і чиновників.

Західні та південнокорейські аналітики припускають, що новий керівник країни влаштував у рядах еліти масштабні чистки, аби убезпечити себе від потенційних конкурентів і розставити на ключових постах своїх людей.

Нагадаємо, Кім Чен Ір керував КНДР із 1994 року. Він помер 17 грудня 2011 року від серцевого нападу. Тіло лідера було виставлено для прощання в меморіальному комплексі, а 28 грудня його поховали. День народження північнокорейського лідера, національне свято КНДР, отримав назву "День сяючої зірки".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram