ГоловнаСвіт

Клінтон може зберегти свою посаду до 2016 року

За словами політика, вона вже не претендуватиме на посаду президента.

Клінтон може зберегти свою посаду до 2016 року
Фото: EPA/UPG

Держсекретар США Гілларі Клінтон уперше не відповіла категоричним "ні" на запитання про те, чи залишиться вона на своїй посаді в разі переобрання президента Барака Обами на другий термін.

"Навряд чи... Багато людей говорили зі мною про те, щоб я залишилася", - відповіла вона на запитання кореспондента Wall Street Journal, не уточнивши, втім, хто саме порушував цю тему, пише РІА "Новости".

Тим часом напередодні президент Обама зізнався в одному з інтерв'ю, що умовляв Клінтон залишитися держсекретарем на другий термін.

"Вона прекрасно працює. Я дуже хотів би, щоб вона залишилася. Але незважаючи на мої вмовляння, думаю, що вона хоче більше часу проводити із сім'єю", - сказав Обама.

Клінтон неодноразово говорила про намір покинути велику політику після першого терміну Обами і впритул, вже як приватна особа, взятися за проблеми жінок і дітей.

Разом із тим одразу декілька видатних діячів Демпартії заявили про її гарні шанси на обрання 2016 року президентом. "Це я для себе відкинула. Мені важливо зійти із цього натягнутого дроту і подумати про решту свого життя", - сказала Клінтон.

Тим часом найімовірнішим кандидатом на посаду держсекретаря США замість Клінтон називають нинішнього голову міжнародного комітету Сенату Конгресу США Джона Керрі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram