ГоловнаСвіт

Развозжаев офіційно відмовляється від своїх свідчень у справі про заворушення

Опозиціонер відмовляється від показів, тому що давав їх під тиском.

Развозжаев офіційно відмовляється від своїх свідчень у справі про заворушення
Фото: twitter.com/IlyaYashin

Опозиціонер Леонід Развозжаєв офіційно відмовився від зізнання у справі про підготовку до організації масових заворушень, з текстом якої, як заявляли в Слідчому комітеті, він добровільно з'явився до слідчих.

Адвокат Развозжаєва Марк Фейгін, який відвідав у четвер свого підзахисного в СІЗО-2 "Лефортово", повідомив "Інтерфаксу", що опозиціонер написав заяву, в якій відмовляється від своїх свідчень, оскільки  давав їх під тиском.

Фейгін пояснив, що Развозжаєв готовий дати свідчення знову разом зі своїм адвокатом. "Він вважає, що все, що було сказано перед відеокамерою і написано власноруч, зроблено під тиском", - сказав адвокат.

За словами Фейгіна, його підзахисний сподівається, що Слідчий комітет розслідує обставини аварії і дасть цьому оцінку.

Фейгін повідомив, що знову зустрінеться зі своїм підзахисним у п'ятницю. "Зустрічатися ми, радше за все, будемо завтра. Сьогодні ми зберемося з деякими моїми колегами-адвокатами, з якими обговоримо, як будемо діяти далі", - сказав він.

Нагадаємо, 19 жовтня Развозжаєв прибув в офіс Управління Верховного комісара (УВКБ) ООН на вул. Лаврській у Києві для реєстрації та отримання правової консультації. У процесі консультування було оголошено перерву, він вийшов із приміщення і не повернувся. 22 жовтня прес-служба Басманного районного суду Москви повідомила, що Развозжаєва 21 жовтня заарештували на термін до 16 грудня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram