ГоловнаСвіт

Іванішвілі став прем'єром Грузії

Депутати висловили довіру урядовій програмі.

Іванішвілі став прем'єром Грузії
Фото: EPA/UPG

Парламент Грузії на пленарному засіданні в четвер, 25 жовтня, затвердив новий кабінет міністрів на чолі з прем'єр-міністром країни Бідзиною Іванішвілі  - лідером коаліції "Грузинська мрія", яка перемогла на парламентських виборах 1 жовтня.

Депутати також висловили довіру урядовій програмі "Для сильної демократичної і єдиної Грузії", в якій нова влада країни обіцяє здійснити широкомасштабні реформи, повідомляє РІА "Новости".

За новий кабінет міністрів і урядову програму проголосували 88 зі 150 депутатів.

Парламентська меншість у складі представників Єдиного національного руху президента Михайла Саакашвілі заявила, що в голосуванні участі не бере.

Нагадаємо, раніше кандидат на посаду прем'єр-міністра Грузії Бідзіна Іванішвілі представив Михайлу Саакашвілі новий склад уряду і його програму.

Уродженець Тбілісі Бідзіна Іванішвілі в 1990-х провадив бізнес у Росії, а на початку 2000-х повернувся до Грузії. Довго дистанціювався від політики й узагалі уникав публічності. Однак восени 2011 року, за рік до виборів у парламент, бізнесмен несподівано виступив проти Саакашвілі і висловив солідарність з опозицією. Згодом мільярдер об'єднав навколо себе деякі опозиційні партії, з них було створено коаліцію "Грузинська мрія".

Статки Іванішвілі навесні 2012 року Forbes оцінював у 6,4 мільярда доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram