ГоловнаСвіт

США скасують поправку Джексона-Веніка після виборів

Поправка обмежує торговельні відносини з Росією.

США скасують поправку Джексона-Веніка після виборів
Фото: presstv.ir

США скасують поправку Джексона-Веніка, обмежуючу торговельні відносини з Росією, після президентських виборів.

Про це заявив заступник радника з національної безпеки США Майкл Фроман.

"Ми побачили можливості зростаючої співпраці з Росією, тому виступили з ініціативою припинити поправку Джексона-Веніка. Спочатку розглянули її в Палаті представників, потім в Сенаті, але ще не закінчили. Ми продовжуємо працювати, щоб після президентських виборів вони ухвалили нову поправку і скасували цю стару", - сказав він, виступаючи на двадцятому щорічному засіданні Американо-російської ділової ради (АРДС), повідомляє ІТАР-ТАРС.

Нагадаємо, вибори президента США відбудуться 6 листопада.

Нагадаємо, раніше Обама заявив, що скасування поправки Джексона-Веніка дозволить "скористатися можливостями, які надає американським компаніям вступ Росії у Світову організацію торгівлі".

Раніше пропонувалося пов'язати скасування поправки з ухваленням так званого закону Магнітського. Зокрема, за такий сценарій висловлювався кандидат в президенти США від Республіканської партії Мітт Ромні.

У липні фінансовий комітет сенату американського конгресу затвердив об'єднаний законопроект про скасування поправки Джексона-Веніка і поширенні на Росію статусу нормальних торгових відносин, що включає положення проекту закону про "список Магнітського". Цей документ припускає введення візових санкцій щодо росіян, нібито причетних до загибелі аудитора інвестфонду Hermitage Capital Management Сергія Магнітського, який помер у московському слідчому ізоляторі три роки тому.

Поправка Джексона-Веніка була введена щодо СРСР 1974 року і пов'язувала встановлення нормальних торговельних відносин з проблемою єврейської еміграції. Формально вона досі не скасована, але з 1989 року влада США щорічно продовжує мораторій на її дію щодо Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram