ГоловнаСвіт

ЄС щотижня витрачає на молодих безробітних до 3 мільярдів євро

Найбільше навантаження має Італія.

ЄС щотижня витрачає на молодих безробітних до 3 мільярдів євро
Фото: news.vse42.ru

За результатами дослідження агентства Eurofound, кількість непрацюючих молодих людей у віці від 15 до 29 років, встановила рекорд в історії Європи.

Тиждень утримання цих людей обходиться економіці ЄС в 3 млрд євро, до яких належать витрати на державні допомоги і втрати від зниження рівня виробництва. Якщо не враховувати останній критерій, то на одні тільки грошові допомоги Євросоюз витрачає до 10 млрд. євро на рік.

Таким чином, через таких людей країни Європейського Союзу щорічно втрачають 1,2% свого сукупного ВВП.

Зазначимо, що з 2008 року видатки на утримання цієї групи населення зросли на 28%.

Найбільше навантаження переживає Італія, економіка якої втрачає 32,6 млрд на рік через нехтування потенціалом молоді. Легше (22 млрд. євро) переносить цю проблему Франція і Великобританія (18 млрд євро в рік).

Фахівці відзначають, що навіть серед працюючої європейської молоді майже половина працює з неповною зайнятістю або на тимчасових роботах.

Цей показник вищий, ніж 10 років тому, коли на тимчасовій роботі сиділа тільки третина людей у віці до 29 років, і також вищий, ніж рік тому, коли таких громадян було 42%.

Зазначимо також, що серед безробітних у віці 25-29 років ніколи і ніде не працювали. Експерти відзначають, що непрацюючі молоді європейці менше цікавляться політикою, ніж їхні працюючі ровесники.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram