ГоловнаСвіт

Снаряд з Сирії влучив у турецький медцентр

Туреччина відкривала вогонь у відповідь по сирійській території вже 87 разів.

Снаряд з Сирії влучив у турецький медцентр
Фото: EPA/UPG

Мінометний снаряд, випущений з території Сирії, влучив у медичний центр в місті Рейханли в турецькій провінції Хатай, інформації про жертви наразі не надходило.

Про це повідомляє агентство Рейтер з посиланням на CNN Turk.

Нагадаємо, Туреччина посилила свою військову присутність уздовж 900-кілометрового кордону з Сирією, і відповідає вогнем на стрілянину і мінометні обстріли своєї території. Сирійська сторона стверджує, що такі інциденти не є навмисними, але є відлунням боротьби між повстанцями і урядовими силами.

Офіс губернатора Рейханли повідомив, що не має безпосередньої інформації про подію.

На цю мить напруженість у відносинах між двома сусідами, в минулому близькими союзниками, знаходиться на найвищому рівні відтоді, як минулого року Анкара виступили за повалення сирійського президента Башара Асада.

Турецька газета Milliyet в суботу опублікувала дані, згідно з якими турецькі військові відкривали вогонь по Сирії 87 разів, в результаті чого загинули 12 сирійських солдатів і були знищені кілька танків. Також підкреслюється, що дії турецьких сил були спровоковані обстрілами з сирійській території.

Начальник генерального штабу Туреччини Недждет Озел цього місяця заявив, що його війська будуть "з більшою силою" реагувати на обстріли із Сирії. Крім того, турецький парламент санкціонував розгортання військ за межами Туреччини, посиливши побоювання міжнародної громадськості, що громадянська війна в Сирії може спровокувати конфлікт між країнами регіону.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram