ГоловнаСвіт

Єдинороси хочуть відправити Онищенка до психіатра

Головний санітарний лікар Росії пропонував розпустити Держдуму.

Єдинороси хочуть відправити Онищенка до психіатра
Фото: lastphotos.ru

Член президії генеральної ради партії Єдина Росія, голова комітету Держдуми з бюджету і податків Андрій Макаров упевнений, що голові Росспоживнагляду Геннадію Онищенкові необхідний терміновий психіатричний огляд, повідомляє прес-служба ЄР.

Напередодні в ефірі радіостанції "Эхо Москвы" Онищенко заявив, що має намір поставити питання про розпуск Держдуми, якщо не буде ухвалено антитютюновий закон.

"Якщо наша Дума не ухвалить закон, який внесено, я як громадянин поставлю питання про її розпуск, - підкреслив Онищенко. - Я маю право як виборець так говорити", інформує РИА Новости.

"Я не впевнений, що відповідно до конституції РФ пан Онищенко може поставити питання про розпуск Державної думи, - зауважив Макаров. - Точно так само я не впевнений, що Держдума, відповідно до конституції РФ, може поставити питання про психіатричний огляд пана Онищенка (можна припустити, що його заява - це симптом дуже тяжкої хвороби). Але мені здається, що заява про психіатричний огляд має набагато більше підстав", - сказав парламентар.

Говорячи в цілому про антитютюновий законопроект, депутат пояснив, що виходить з позиції, що закони не ухвалюються або відхиляються Держдумою, а обговорюються. "Я сам є безумовним прихильником заборони тютюнопаління, в першу чергу, як людина, яка не палить. Але я прекрасно розумію, що цей законопроект має бути обговорений з усіх боків, дуже ретельно опрацьовано, в першу чергу, для того, щоб він не перетворився на першотравневе гасло", - підкреслив Макаров.

"І ніякі, вибачте, ідіотичні заяви пана Онищенка, які видають, швидше, його психічний стан, ніж зміст питання, цього змінити не можуть. На мій погляд, після цієї заяви пана Онищенко має бути негайно відправлено на психіатричне обстеження. Це буде в цьому випадку адекватним заходом", - підсумував Макаров.

Раніше уряд РФ підтримав антитютюновий законопроект, в якому містяться жорсткі норми. Він, зокрема, передбачає повну заборону паління в усіх громадських місцях, а також передбачає зростання акцизів на тютюнову продукцію та заборону реклами цигарок. Напередодні глава Росспоживнагляду заявив радіостанції "Эхо Москвы", що якщо антитютюновий закон не буде ухвалено в тому вигляді, як його розробив МОЗ, то він як громадянин має намір поставити питання про розпуск нижньої палати парламенту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram