ГоловнаСвіт

Удальцов: опозиція проведе "Марш мільйонів" у грудні

Більш ніж 61 тисяча осіб проголосували на виборах до Координаційної ради опозиції.

Удальцов: опозиція проведе "Марш мільйонів" у грудні

Лідер "Лівого фронту" Сергій Удальцов минулої суботи, 20 жовтня, заявив про намір уже в грудні провести наступний "Марш мільйонів", приурочений річниці перших акцій.

За словами опозиціонера, він вимагатиме почати підготовку до мітингу, якщо його виберуть у Координаційну раду опозиції (КРО).

Нагадаємо, 20 жовтня голосування в КРО проводили як в Інтернеті, так і на спеціально організованих виборчих дільницях у різних регіонах Росії. У суботу о 12:00 за місцевим часом на Трубній площі в Москві проходив мітинг на підтримку виборів до Координаційної ради опозиції. Число заявлених учасників - близько 1,5 тисячі осіб.

Виборчі дільниці, встановлені на Трубній площі в Москві для голосування за кандидатів у КРО, закрилися. За даними Центрального виборчого комітету, проголосувало 61,14 тис. виборців, було зареєстровано майже 170 тис. і верифіковано близько 96 тис. осіб.

Результати голосування буде оголошено в понеділок після 20:00.

Координаційна рада стане першим представницьким органом опозиції. Його обирають на рік. До складу федеральної КРО увійдуть 45 осіб: 30 із них буде обрано за загальноцивільним списком, іще 15 пройдуть за квотами - по 5 осіб від лібералів, націоналістів і лівих.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram