ГоловнаСвіт

Удальцов вважає, що Развозжаєва катували в СК

Сам Развозжаєв також заявляє, що його дві доби катували.

Удальцов вважає, що Развозжаєва катували в СК
Фото: EPA/UPG

Дані про фінансування травневого "Маршу мільйонів" із грузинських джерел є хибними.

Про це заявив лідер "Лівого фронту" Сергій Удальцов в інтерв'ю агентству "Інтерфакс".

"Відповідні твердження Слідчого комітету або є дезінформацією, або ґрунтуються на вимушеному самообмовлянні Леоніда Развозжаєва", - сказав Удальцов.

Нагадаємо, СК Росії опублікував інформацію про зізнання Развозжаєва. Зокрема, за словами офіційного представника СК Володимира Маркіна, активіст зізнався, що разом з Удальцовим готував травневі заворушення на Болотній площі в Москві, а фінансував їхню діяльність колишній голова комітету парламенту Грузії з оборони і безпеки Гіві Таргамадзе.

Сам Леонід Развозжаєв також заявив про те, що його дві доби катували.

Нагадаємо, влада порушили кримінальну справу про підготовку масових заворушень після виходу в ефір НТВ фільму "Анатомія протесту-2". Зокрема, фільм містив прихований відеозапис зустрічі російських опозиціонерів, зокрема Удальцова і Развозжаєва, з Таргамадзе. За твердженням авторів фільму, активісти обговорювали з грузинським підприємцем і політиком можливість революції в Росії.

Як відомо, помічника Пономарьова і соратника Удальцова 19 жовтня оголосили у федеральний розшук як фігуранта кримінальної справи про підготовку до організації масових заворушень, порушеної за матеріалами фільму НТВ "Анатомія протесту-2".

20 жовтня стало відомо про те, що Развозжаєва затримали на виході з будівлі Верховного комісаріату ООН у справах біженців у Києві, де він подав прохання про політичний притулок.

Уже вчора ввечері, 21 жовтня, Развозжаєва повернули в Росію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram