ГоловнаСвіт

Опозиція Петербурга підтримає Удальцова одиночними пікетами

Активісти планують проводити акції біля будівель Слідчого комітету і прокуратури.

Опозиція Петербурга підтримає Удальцова одиночними пікетами

Петербурзька опозиція збирається на пікети на підтримку лідера "Лівого фронту" Сергія Удальцова. Активісти руху разом із Цивільним комітетом та іншими організаціями з понеділка, 22 жовтня, почнуть проводити одиночні пікети біля будівель Слідчого комітету (СК) і міської прокуратури.

"Пікети стануть висловленням громадянського протесту на посилення репресій щодо мирних активістів опозиції. Крім того, це буде підтримка Сергія Удальцова, а також активістів "Лівого фронту" Леоніда Развозжаєва, заарештованого Костянтина Лебедєва і всіх в'язнів 6 травня", - заявили організатори заходу.

Нагадаємо, Удальцов і Лебедєв напередодні стали фігурантами кримінальної справи про організацію масових заворушень (частина 1 статті 30 та частина 1 статті 212 КК РФ). У зв'язку з цим у квартирах активістів провели обшуки, крім того, опозиціонерів допитали в СК, після чого першого відпустили під підписку про невиїзд, а другого затримали на дві доби.

Ще

одним фігурантом справи про організацію масових заворушень став помічник депутата Держдуми від "Справедливої Росії" Іллі Пономарьова Леонід Развозжаєв. 20 жовтня стало відомо про те, що Развозжаєва затримали на виході з будівлі Верховного комісаріату ООН у справах біженців у Києві, де він подав прохання про політичний притулок. А вчора ввечері, 21 жовтня, Развозжаєва повернули в Росію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram