ГоловнаСвіт

Глава Інгушетії дав бойовикам свій номер телефону

Євкуров закликав припинити вбивати і творити зло.

Глава Інгушетії Юнус-Бек Євкуров укотре закликав членів бандпідпілля припинити протиправну діяльність і повернутися до творчої праці.

"Я звертаюся до тих жителів республіки, хто з тієї чи іншої причини став на шлях злочинів. Прошу кожного, хто вибрав шлях залякування і насильства, кожного, хто зіштовхнувся з тероризмом, усвідомити його згубність, припинити протиправну діяльність, припинити вбивати і творити зло. Обіцяю кожному, хто прийде з миром і здасться, забезпечити всі умови та захистити його права", - йдеться у зверненні Євкурова, опублікованому в його особистому блозі в "Живому журналі", повідомляє ВЗГЛЯД.

Глава Інгушетії пропонує членам незаконних збройних формувань (НВФ) повернутися додому, покаятися в скоєному, знову знайти родину і жити, творячи.

"Тим із вас, хто встиг скоїти злочини, обіцяю сприяння в адаптації та мінімальне покарання, передбачене законом. Я даю вам свій номер телефону: 8 (928) 093-29-29 для особистого звернення, скористайтеся моєю пропозицією", - наголошено у зверненні.

Євкуров закликає учасників НВФ не прикривати свої злодіяння релігією.

Нагадаємо, у вересні минулого року глава Інгушетії підписав указ про створення комісії з надання допомоги в адаптації до мирного життя бойовиків, які вирішили припинити терористичну й екстремістську діяльність. За даними Ради безпеки республіки, за час роботи комісії добровільно вирішили здатися 42 бойовики. Влітку цього року в Інгушетії також було сформовано міжвідомчу робочу група з протидії ідеології тероризму й екстремізму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram