ГоловнаСвіт

НАТО зарахувало Росію до головних кіберпротивників

Росія і Північноатлантичний альянс активно готуються до кібервійни.

НАТО зарахувало Росію до головних кіберпротивників
Фото: http://vesti.kz

НАТО включило Росію, Іран і Китай у число головних кіберпротивників країн Альянсу.

Росія, зі свого боку, почала приготування до можливої кібервійни: Міноборони РФ оголосило тендер на розробку систем обходу антивірусних систем і засобів мережевого захисту. Аналогічні розробки вже ведуть у США, пише "КоммерсантЪ" із посиланням на власні джерела в штабі НАТО.

Аналогічні розробки вже ведуться в США. Щорічно ця країна витрачає на розробки в галузі кібербезпеки десятки мільйонів доларів, а загалом витрати 28 країн-членів НАТО в цій галузі в найближчі роки можуть сягнути декількох мільярдів доларів.

Нагадаємо, в березні 2012 року про необхідність убезпечити Росію від кібератак говорив перший заступник директора ФСБ Росії генерал армії Сергій Смірнов. Виступаючи на засіданні Регіональної антитерористичної структури Шанхайської організації співпраці, Смірнов заявив, що на Заході ведуть розробки, що переслідують найсерйозніші цілі, в тому числі повалення політичного режиму держави.

За посилення кібербезпеки Росії в січні 2012 року також виступав начальник Генштабу РФ Микола Макаров. За його словами, військові дії все більше ведуть нетрадиційними методами і засобами, в тому числі в кіберпросторі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram