ГоловнаСвіт

Нігерійські пірати викрали шість росіян і естонця

Найчастіше злочинці нападають на нафтові танкери.

Нігерійські пірати викрали шість росіян і естонця
фото из архива
Фото: EPA/UPG

Пірати викрали шість росіян і громадянина Естонії під час нападу на їхнє судно біля берегів Нігерії, повідомляє агентство Рейтер з посиланням на заяву французької судноплавної компанії Bourbon, якій належить корабель.

Прес-секретар Бурбон сказав, що ще дев'ять членів екіпажу безперешкодно припливли в пункт призначення - нігерійський порт Онне в багатій нафтою дельті річки Нігер. Також представник компанії зазначив, що члени екіпажу судна були викрадені у понеділок, 15 жовтня.

Кількість піратських нападів у Гвінейській затоці знаходиться на другому місці в світі після нападів у водах Сомалі.

Багато хто з піратських угруповань є відгалуженнями повстанських груп, які орудували в дельті до отримання амністії 2009 року. Зазвичай пірати нападають на танкери, щоб вкрасти їх вантаж, після чого екіпаж, як правило, звільняють, хоча викрадення людей у водах дельти також є великим злочинним бізнесом.

Нагадаємо, в серпні пірати захопили грецький нафтовий танкер у Гвінейській затоці поблизу Кот-д'Івуар. Минулого місяця 20 членів екіпажу танкера були звільнені, і судно, з якого вкрали 3000 тонн палива, продовжило свою подорож. Варто зазначити, що саме танкери є улюбленою мішенню піратів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram