ГоловнаСвіт
Спецтема
Выборы президента США

Обама повернув лідерство у президентських перегонах

У США оголошено результати попереднього голосування.

Обама повернув лідерство у президентських перегонах
Фото: EPA/UPG

За результатами опитування Reuters/Ipsos, на попередньому голосуванні на виборах президента США лідирує чинний глава держави Барак Обама, який набрав 59% голосів респондентів.

Згідно з опитуванням, кандидат від Республіканської партії Мітт Ромні набрав 31% голосів.

Як зазначає агентство, 2008 року попереднє голосування зіграло важливу роль у перемозі Обами над тодішнім суперником Джоном Маккейном. Професор університету Джорджа Мейсона Майкл Макдональд зауважив, що поки що складно сказати, як вплинуть результати попереднього голосування на підсумок виборів, які пройдуть 6 листопада.

За даними виборчого штабу Обами, під час попереднього голосування президент лідирує в штатах Айові та Огайо. У штабі Ромні повідомляють про лідерство республіканця у Флориді, Колорадо, Неваді, Північній Кароліні і Нью-Гемпширі.

Як повідомляли, президент США Барак Обама останні тижні президентської передвиборної кампанії проведе в агітаційних поїздках по штатах, які "вагаються",

голосуючи на виборах глави держави то за демократів, то за республіканців.

Нагадаємо, на початку жовтня перші теледебати між кандидатами принесли перемогу Ромні: за нього проголосували 67% глядачів, які дивилися трансляцію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram