ГоловнаСвіт

"Яндексу" запропонували взяти участь у складанні реєстру заборонених сайтів

Представники інтернет-компаній заявили, що не мають наміру брати участь у роботі.

"Яндексу" запропонували взяти участь у складанні реєстру заборонених сайтів
Здание минкомсвязи

Мінкомзв'язку запропонувало російським інтернет-компаніям узяти участь у складанні реєстру заборонених сайтів, який почне діяти в Росії з першого листопада.

На початку тижня міністерство обговорило з представниками "Яндексу" і Російської асоціації електронних комунікацій, до якої входять Mail.Ru Group, Google і ще 90 компаній, склад майбутнього оператора реєстру та принципи його роботи. Мінкомзв'язку запропонувало включити в цю організацію представників інтернет-галузі.

Представники Google і "Яндекса" заявили виданню, що не братимуть участі в роботі реєстру, оскільки вести його повинна держава. Директор зі взаємодії з держорганами "Google Росія" Марина Жунич зазначила, що її компанія пропонує як альтернативу громадську раду, яка стежила б за виконанням закону.

Закон про реєстр заборонених сайтів набув чинності 30 липня. Відповідно до нього Роскомнагляд може залучати сторонню організацію до ведення списку. Наприкінці вересня повідомляли, що відомство буде вести реєстр самостійно, проте пізніше голова Роскомнагляду Олександр Жаров повідомив, що оператора доведеться залучити.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram