ГоловнаСвіт

ЄС має намір продовжити санкції проти Білорусі, - джерело

Під обмеження можуть потрапити 243 громадяни Білорусі.

ЄС має намір продовжити санкції проти Білорусі, - джерело
Фото: podrobnosti.ua

Влада країн Євросоюзу домовилася продовжити санкції проти Білорусі до 31 жовтня 2013 р.

Очікується, що рішення про це ухвалять на зустрічі міністрів закордонних справ держав-членів об'єднання, призначеній на початок наступного тижня, повідомляє джерело, слова якого переказує "РБК-Україна".

Пролонгувати заборонні заходи держави Союзу мають намір у зв'язку із тим, що стан справ у Білорусі з правами людини не змінився. Громадяни країни, яких у ЄС вважають політичними в'язнями, як і раніше, залишаються в тюрмах.

За непідтвердженими даними, список осіб, проти яких чинні санкції, 15 жовтня можуть розширити. Зараз йдеться про 243 громадян Білорусі, чиї активи в ЄС заморожено.

Серед тих, кого Європейський Союз вважає винуватим у злочинній діяльності, - власник футбольного клубу "Динамо Мінськ", друг президента країна Олександра Лукашенка Юрій Чиж і власник мережі гіпермаркетів "Корона" Павло Топузідіс.

Зазначимо, востаннє до питання про санкції проти Білорусі ЄС повертався 23 березня. Тоді Євросоюз ухвалив низку "точкових" обмежувальних заходів щодо еліти пострадянської держави. У список тих, проти кого ввели санкції, потрапили особи, які, за оцінкою ЄС, причетні до порушень прав людини.

Білоруське Міністерство закордонних справ вважає безперспективними санкції ЄС проти Білорусі.

Нагадаємо, в Міністерстві закордонних справ

Білорусі вважають, що Парламентська асамблея Ради Європи проводить свої засідання у стилі з'їздів КПРС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram