ГоловнаСвіт

У Москві не готові контактувати з новою владою Грузії

У РФ хочуть зрозуміти істинні наміри грузинських партнерів.

У Москві не готові контактувати з новою владою Грузії
Фото: EPA/UPG

У Москві зауважують ознаки того, що в Тбілісі задумалися над нормалізацією відносин із Росією, але водночас не поспішають говорити про готовність РФ до контактів із новою грузинською владою.

Про це заявив заступник голови - статс-секретар МЗС РФ Григорій Карасін, повідомляє "Інтерфакс".

"Ми повинні спочатку зрозуміти, в чому полягає справжній намір наших грузинських партнерів. Після цього ми будемо визначати свою позицію", - наголосив він, відповідаючи на питання, чи не виключають у Москві, що Росія могла б піти на контакт із новою владою Грузії.

Нагадаємо, за підсумками підрахунку 100% протоколів, коаліція "Грузинська мрія" мільярдера Бідзіни Іванішвілі набрала на парламентських виборах у Грузії 54,85% голосів. Партія "Єдиний національний рух" на чолі з Михайлом Саакашвілі, за даними ЦВК Грузії, отримала на виборах 40,43%.

За словами глави МЗС РФ Сергія Лаврова, в Москві розраховують, що нова влада Грузії після завершення формування кабінету почне проводити курс на нормалізацію відносин з усіма сусідніми державами.

Тим часом напередодні кандидат у міністри закордонних справ Грузії від коаліції "Грузинська мрія" Майя Панджикідзе заявила, що нова влада Грузії вважають неможливим відновлення дипломатичних відносин із Росією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram