ГоловнаСвіт

Британія звинуватила Facebook у несплаті податків

2011 року прибуток компанії становив 3,7 мільярда доларів.

Британія звинуватила Facebook у несплаті податків
Фото: tsn.ua

Доходи Facebook у Великобританії набагато перевищували суми, зазначені в податковій декларації соціальної мережі, в результаті чого компанія заплатила менше податків, ніж повинна була.

Минулого фінансового року соціальна мережа відзвітувала про доходи у Великобританії в 20,4 мільйона фунтів (32,9 мільйона доларів). Водночас опитані газетою британські експерти оцінюють дохід Facebook у цій країні в 175 мільйонів фунтів.

У результаті соціальна мережа заплатила корпоративний податок в 238 тисяч фунтів (380 тисяч доларів). Це становить всього 11% від того, що вона мала заплатити, якщо розрахунок аналітиків виявився правильним.

Для обходу податкового законодавства Великобританії Facebook використовувала досить поширену схему - реєстрацію значної частини угод в Ірландії. Видання зазначає, що такою схемою до Facebook користувалися Apple, Amazon, Google і Ebay. Такий спосіб ухиляння від сплати податків можливий через прогалини в британському законодавстві.

Facebook є найбільшою соціальною мережею світу, кількість її користувачів перевищує мільярд. 2011 року дохід компанії становив 3,7 мільярда доларів, а чистий прибуток - мільярд доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram