ГоловнаСвіт

Південна Корея погрожує супермаркетам за роботу в неділю

Влада Сеула спробувала захистити від конкуренції невеликі сімейні магазини.

Південна Корея погрожує супермаркетам за роботу в неділю

Південнокорейські чиновники пригрозили "суворими заходами" щодо американського рітейлера Costco через те, що останній відмовився закривати свої супермаркети в неділю, як того вимагають розпорядження уряду.

10 жовтня близько 40 представників влади Сеула провели рейди в магазини компанії, караючи їх навіть за незначні порушення правил безпеки та паркування автомобілів. Це було зроблено у відповідь на рішення Costco все-таки вести свій бізнес у вихідні.

Чиновники заявили, що якщо Costco наступної неділі знову відкриється, то вони організують нові рейди з перевірками.

У спробі захистити від конкуренції невеликі сімейні магазини місцева влада Сеула в квітні заборонила великим мережам відкриватися у неділю. Деякі рітейлери подали в суд, який визнав рішення мерії незаконним.

Однак Costco Сеул заявила, що оскільки серед позивачів американської компанії не було, рішення суду її не стосується. Costco було виписано штраф у розмірі 30 мільйонів вон (26,9 тисячі доларів).

Costco є одним з небагатьох успішних іноземних ритейлерів в Кореї. Компанія управляє вісьма гіпермаркетами клубного типу, популярними серед заможних городян. 2011 року виторг місцевого представництва становив 2,86 трильйона вон (близько 2,5 мільярда доларів).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram