ГоловнаСвіт

В Італії суд заборонив урізати високі зарплати держслужбовцям

Пересічні італійці вважали цей захід внеском заможного населення в економіку країни.

В Італії суд заборонив урізати високі зарплати держслужбовцям
Фото: photo-dictionary.com

Вищий суд Італії ухвалив у четвер, 11 жовтня, що скорочення зарплат високооплачуваних працівників державного сектору суперечить Конституції, повідомляє агентство Reuters.

Рішення суду наголошує на труднощах у скороченні видатків і скасуванні привілейованості в третій за величиною економіці єврозони.

Конституційний суд відхилив заходи жорсткої економії в бюджеті, затвердженому 2010 року, які передбачають скорочення на 5% зарплат працівників державного сектору із зарплатою понад 90 тисяч євро на рік і на 10% - із зарплатою понад 150 тисяч євро.

У рішенні суду йдеться, що скорочення зарплат, яке вплинуло б на зарплати у 2011-2013 роках, "має необґрунтовані дискримінаційні наслідки".

Уряд Сільвіо Берлусконі, який написав законопроект про скорочення зарплат, назвав його "внеском солідарності". Цей захід дозволив би державі заощадити близько 48 млн євро до кінця 2012 року. Незважаючи на це, багато пересічних італійців розглядали ці скорочення як внесок заможного населення у зміцнення економіки країни.

Хоча протягом останніх декількох років зарплати в державному секторі залишаються незмінними, держслужбовців, як і раніше, вважають привілейованими.

Зараз італійський уряд економить кошти через високі обсяги державного боргу. Окрім скорочення бюджетних витрат, уряд країни вирішив здійснити масовий розпродаж державних активів, що допоможе скоротити борговий тягар країни на 20% протягом п'яти років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram