ГоловнаСвіт

Меркель: зменшення податків дозволить відродити економіку ЄС

Німецька опозиція вважає плани уряду безвідповідальними.

Меркель: зменшення податків дозволить відродити економіку ЄС
Ангела Меркель

Канцлер Німеччини Анґела Меркель заявила в четвер, 11 жовтня, що заплановане в Німеччині зниження податків може стабілізувати внутрішній попит і стимулювати європейську економіку.

Про це повідомляє агентство "Рейтер".

При цьому Меркель зазначила, що країна відчула наслідки економічного колапсу в південній Європі.

"Ми повинні стимулювати європейську економіку, в тому числі за допомогою запланованого зниження податків", - сказала вона на прес-конференції в Берліні з прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном.

"Ми намагаємося сприяти зростанню (економіки) та підтримувати внутрішній попит на рівні, достатньому для імпорту товарів з інших країн зони євро", - зазначила вона.

Верхня палата парламенту Німеччини в травні відхилила плани уряду зі зниження податків приблизно на 6 млрд євро. За словами опозиції, це був би безвідповідальний крок під час консолідації бюджету.

Нагадаємо, під час дводенного візиту до Греції (9-10 жовтня) Меркель заявила, що Німеччина й надалі підтримуватиме Грецію.

Відповідаючи на запитання про вимогу Міжнародного валютного фонду про збільшення часу, який Греції необхідно для виконання умов "міжнародного порятунку", Меркель сказала, що її думка залежатиме від доповіді "трійки" міжнародних кредиторів - ЄЦБ, ЄС і МВФ.

Тим часом правляча коаліція прем'єр-міністра Антоніса Самараса планує провести реформи в обмін на транш допомоги від міжнародних кредиторів у розмірі 31,5 млрд євро. Однак умови цього траншу так і не було до кінця узгоджено.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram