ГоловнаСвіт

КНР пустить струм високої напруги на кордоні з КНДР

Міжнародна спільнота закликає Пекін визнавати північнокорейських перебіжчиків біженцями.

КНР пустить струм високої напруги на кордоні з КНДР
Фото: ru-abandoned.livejournal.com

Уряд КНР вирішив пустити струм високої напруги колючим дротом на кордоні з КНДР, пише газета Daily NK з посиланням на джерело в провінції Хамген-Пукто, яка межує з КНР.

Видання повідомляє, що так Пекін має намір

боротися з дезертирством, злочинами північнокорейських прикордонників і простих громадян КНДР.

Згідно з даними Daily NK, напруга струму в колючому дроті на кордоні становить 220 В. Джерело видання наголосило, що отримати травму людина може лише в разі напруги 380 В.

Раніше Китай обніс кордоні з КНДР колючим дротом, однак цей спосіб виявився неефективним. Окрім того, китайський уряд запровадив особливу систему оповіщення про північнокорейських перебіжчиків - жителі одного з прикордонних міст можуть непомітно викликати поліцію та прикордонників, якщо в них попросять про допомогу дезертири з КНДР.

Хоча міжнародна спільнота закликає Пекін визнавати перебіжчиків із КНДР біженцями, наразі Китай розглядає їх як нелегальних економічних мігрантів. Значну частину затриманих завертають назад, де вони потрапляють у трудові табори.

Тим часом Пхеньян також намагається скоротити число перебіжчиків. Для цього північнокорейська влада провела колючий дріт і встановила відеокамери зі свого боку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram